Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Ştiri - Cluj-Napoca

În articolul de față dorim să-ți prezentăm un exemplu de implicare socială, să-ți demonstrăm cât de simplu te poți implica în viața semenilor tăi. Soluțiile sunt aproape de noi toți ne trebuie un pic de voință. Exemplul pe care-l propunem este un model de implicare în comunitatea rurală iar publicul țintă sunt copiii de vârstă școlară din ciclul primar.

Cât de important este să oferi copiilor libertatea în exprimare știm cu toții. Există multe metode și instrumente pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi. Alegerea celor mai creative soluții este deopotrivă datoria dascălilor, a părinților, a celor care lucrează cu copiii.

Caravana cu povești este un proiect care a reușit să aducă copiilor de la țară șansa de a experimenta o altă abordare a lumii poveștilor prin atelierele de lectură și scriere creativă desfășurate în școală. Atelierele au fost oferite voluntar de grupul de inițiativă Atelier de scriere creativă. Totul a fost posibil datorită implcării financiare din partea unui grup de donatori inimoși din Cluj-Napoca și a unor părinți responsabili care au donat cărți pentru bibliotecile școlilor.

 

Ideea că poveștile au gust a fost una dintre cele mai îndrăgite de către copii, finalul fiecarui atelier fiind punctat cu o mică degustare.

 

Se poate spune că nu e nevoie de foarte mult să faci copiii să se simtă bine, să fie implicați, valorizați. Este doar o chestiune de abordare până la urmă, de disponibiltate.

Cel mai important lucru s-a realizat: poveștile au ajuns la copiii de la țară într-o formulă originală în care creativitatea fiecăruia a fost pusă la treabă, exprimarea liberă a gândurilor, emoțiilor, nu a avut granițe iar jocul, cea mai simplă și la îndemână metodă de lucru, a fost prezent de fiecare dată.

 

Cu siguranță această experiență va rămâne în timp și va face parte din amintirile frumoase ale copilăriei. Multe povești frumoase vor face fericiți și alți copii de-acum încolo, pentru că acest proiect va continua.

Fiecare dintre noi putem să devenim la un moment dat un factor de schimbare, putem să acționăm pentru un scop umanitar, social în care credem cu tărie. Vă dorim să găsiți și să simțiți acel moment.

Dacă cunoașteți și alte exemple de implicare socială le puteți trimite pe adresa asociației.

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner