Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Ştiri - Cluj-Napoca

Pentru iubitorii păsărilor și a naturii în general, Sibiul îi așteaptă cu o expoziție de excepție care va fi deschisă până la finalul lunii septembrie 2014.

Este vorba despre expoziţia temporară "Clipe din viaţa păsărilor'' care îşi propune să prezinte şi să aducă în faţa publicului specii de păsări care trăiesc la noi în ţară, precum şi aspecte din viaţa lor prin intermediul textelor explicative şi a fotografiilor documentare.

Astfel, o serie de lucrări de fotografie care sunt expuse la Muzeul de Istorie Naturală până la  30 septembrie, prezintă şi surprind în habitatul lor natural aproximativ 60 de specii de păsări întâlnite pe teritoriul ţării noastre.

La noi în ţară se întâlnesc un număr de aproximativ: 100 de specii de păsări sedentare sau specii care pot fi întâlnite tot timpul anului, 40 de specii de păsări care sunt oaspeţi de iarnă respectiv sosesc la noi în ţară doar pe perioadă iernii, 150 de specii de păsări migratoare sau călătoare, 60 de specii de păsări de pasaj – specii care sunt doar în trecere şi 20 de specii de păsări care apar în mod accidental. În expoziţie puteţi admira o serie de specii printre care specii de importanţă comunitară precum acvila ţipătoare mică (Aquila pomarina) – specie umbrelă în România pentru protejarea biodiversităţii, pelicanul comun (Pelecanus onocrotalus) şi pelicanul creţ (Pelecanus crispus); specia de lebăda de vară (Cygnus olor), numeroase specii de raţe precum raţa cârâietoare (Anas querquedula), raţa mare (Anas platyrhynchos), raţa mică (Anas crecca), raţa cu cap castaniu (Aythya ferina). De remarcat este faptul că în cadrul expoziţiei se regăsesc specii de păsări semnalate rar sau prea puţin frecvente în fauna Transilvaniei precum lupul de mare (Stercorarius pomarinus) şi notatiţa cu cioc subţire (Phalaropus lobatus).

Cele 62 de imagini expuse sunt semnate de Mircea Radu Achim, un pasionat fotograf al păsărilor şi interesat de studiul acestora. Fotografiile au fost realizate în diferite zone ale României, precum lacurile de la Mândra, pe râul Olt şi în zona Deltei Dunării. O parte din munca sa realizată pe parcursul a câtorva ani se regăseşte în cadrul acestei expoziţii putând fi admirată şi apreciată pentru dăruire, meticulozitate şi perseverenţă în fotografierea speciilor de păsări pe teritoriul ţării noastre.

Sperăm ca prin această expoziţie să ajutăm publicul să conştientizeze ceea ce natura ne oferă, frumuseţe şi daruri nepreţuite, să înţelegem mai bine datoria de a fi mai atenţi în acţiunile noastre şi în protejarea naturii.

sursa: http://www.cultura.sibiu.ro/cal_main/event/2710/

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner