Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Ştiri - Cluj-Napoca

Luni, 8 decembrie 2014, de la ora 19:00, în Auditorium Maximum, studenții de la UBB Cluj alături de un grup de colindători oferă clujenilor un concert de colinde și ”corinzi” din Ardeal. În preajma Crăciunului, aceștia ne introduc în atmosfera sărbătorilor încântându-ne cu acest concert al cărui repertoriu este alcătuit din colinde și ”corinzi” specifice zonei.

Organizatorii, Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Consiliul Studenților din UBB (CSUBB) și organizația studenților din UBB (OSUBB), au stabilit două scopuri ale acestui concert: recitarea de colinde, dar și prezentarea și clarificarea unor aspecte de ordin teoretic legate de acest obicei (originea colindei, stratul precreştin, tipologia colindelor, statutul colindătorului, modul în care se colindă, momentul și locurile în care se colindă). Grupul de colindători va urca pe scenă alături de Sebastian Paic (doctorand UBB). Răzvan Roșu( masterand UBB) va acompania grupul de ”corindători” din Țara Moților. Aceștia vin din comuna Mărișel, județul Cluj, și fac parte dintr-o comunitate care a conservat foarte bine stratul precreștin al corindei.

Dintre persoanele care vor fi prezente la eveniment se numără şi Prof. univ. dr. Ion Cuceu, fostul director al Arhivei de Folclor a Academiei Române, care împreună cu Răzvan Roșu vor povesti despre fenomenul colindatului și modul de promovare al acestuia.

Intrarea este liberă, iar cei interesați sunt invitați să participe la acest eveniment, în cadrul căruia se pot relaxa, dar pot acumula și informații interesante referitoare la acest fenomen al colindatului, specific Crăciunului.

Sursă: www.monitorulcj.ro

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner