Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Ştiri - Cluj

În zona protejată Făgetul Clujului-Valea Morii, afost defrișat o parte din habitatul protejat, au fost distruse mlaștini, izvoare, și o pădure de arin negru, făptașii nefiind depistați.Defrișarea s-a produs in locul în care trăiește cea mai numeroasă populație din Transilvania a speciei Ligularia Sibirica, relict glaciar. Mihai Constantinescu de la Asociația Natura Transilvaniei, organizația care administrează situl, declară că au fost distruse câteva sute de exemplare.

Custodia a sesizat Garda de Mediu a județului Cluj. Defrișarea a fost documentată și de biologi, în cadrul unui proiect european al Asociației “Apáthy István”, care pregăteşte planul de management pentru trei situri Natura 2000 (Făgetul Clujului – Valea Morii, Poienile de la Șard și Someșul Mic) din judeţul Cluj. Pe teritoriul defrișat se află o populație strict protejată a speciei Adenophora lilifolia (foto jos).

Defrișarea s-a desfășurat pe o suprafață de 2 hectare. Se pare că există multe astfel de zone în care se defrișează și se drenează mlăștini, cu scopul de a se construi case pe acele terenuri. Garda de Mediu va verifica situația în teren, iar noi vom reveni cu detalii.

Fotografiile au fost făcute de biologul Anna Szabó, managerul proiectului derulat de Asociația “Apáthy István.

sursa:http://totb.ro

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner