Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Ştiri - Cluj

Asociația Culturală Lida desfășoară din această lună un proiect cultural de excepție, în instituțiile de învătământ din Cluj-Napoca. Acest proiect va readuce în prim plan dansul popular românesc, din dorința de a promova valorile culturale românești, tradițiile și obiceiurile.

Asociația își propune să așeze la loc de cinste frumusețea dansului popular atrăgând copiii în acest demers,  oferindu-le șansa să facă parte din ansambluri de dansuri populare ale asociației. Începând cu această lună, asociația a început demersurile de formare a ansamblurilor de dansuri populare.

Proiectul are în vizor copiii și tinerii din instituțiile de învățământ de stat și particulare (grădinițe, școli, licee) din Cluj-Napoca. Înscrierile se pot face la președintele asociației sau direct la instructorul de dans. Pentru înființarea unui ansamblu este necesar un număr de minim 5 perechi de copii sau tineri din cadrul aceleași instituții de învățământ.

Jocul popular românesc, prin expresivitatea mișcărilor, voioșia ritmului și frumusețea costumului popular oferă copiilor învățarea tradiției românești și în același timp le dezvoltă latura estetică.

Ce poate fi mai frumos decât să ne vedem copiii continuând ceea ce bunicii și străbunicii noștri au considerat sfânt: tradiția și obiceiurile. Iar dansul popular este manifestarea spiritului românesc în cea mai autentică formă.

Despre Asociația Culturală Lida. Înființată în anul 2010, obiectivul principal al asociației este să contribuie la formarea şi educarea copiilor în spiritul valorilor tradiţionale românești. Prin toate activităţile şi demersurile pe care le întreprinde, asociația, contribuie la perpetuarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare, aducând în prim plan şi susţinând adevaratele valori ale românilor.

Contact:

Maria Crişan- Preşedinte

Tel: 0745 045 549

E-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de robotii de spam, aveti nevoie de JavaScript activat pentru a o vedea

Daniel Rusu

Instructor de dans

Tel. 0744 438 984

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner