Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Ştiri - Cluj

După ani de zile în care a fost lăsat de izbelişte, Depozitul de Filme a căpătat, în sfârşit, o nouă înfăţişare. Îmbrăcat în straie de sărbătoare, duminică îşi va deschide braţele publicului larg printr-o serie de evenimente atent alese pentru a pune în valoare cel mai nou spaţiu cultural-artistic al Clujului.

Abandonat în urmă cu şapte ani, fostul depozit de filme al RADEF Româniafilm se transformase în locul în care filmele veneau să moară. A ajuns popular printre tinerii clujeni după ce a apărut pe câteva bloguri, iar ulterior, organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au lansat o întreagă campanie de strângere de fonduri, decişi să-l transforme în cel mai important punct de pe harta culturală a orașului. În această vară a trecut prin schimbări majore, iar încpând din 19 octombrie  a fost redat circuitului cultural-artistic al oraşului.

În programul zilei sunt incluse concerte, spectacole de magie, piese de teatru, dar şi un concert-surpriză, evenimente atent alese pentru a marca relansarea locului ce ar putea

Situat pe o stradă lăturalnică din Dâmbu Rotund, Depozitul de Filme fusese lăsat în paragină: cu pereţii dărâmaţi şi scorojiţi, cu urme de graffiti, fără geamuri, cu încăperile pline de cioburi şi peturi şi cu zeci de pelicule de film care aşterneau un covor al industriei cinematografice româneşti de dinainte de `89, era locul de întâlnire al copiilor din zonă, singurii care mai studiau, de altfel, rolele de film împrăştiate peste tot.

Din fericire, campania lansată de organizatorii TIFF s-a bucurat de succes, clujenii s-au mobilizat reușind să strângă peste 9.000 de euro, din care 2.328 de euro prin intermediul platformei We Are Here şi 7.000 de euro cu ajutorul unui sponsor.

În urma acesteia, spaţiul a fost igienizat și împrejmuit, vegetația sălbatică crescută în timp a fost toaletată, molozul îndepărtat, iar clădirile au trecut prin reparații de urgență care să permită desfășurarea unor evenimente în condiții de siguranță. De asemenea, au fost amenajate alei de acces, iar pelicula aruncată pe jos a fost colectată și depozitată.

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner