Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Social - Diverse

Un adevărat fenomen a izbucnit de câteva zile pe reţeaua de socializare Facebook. Poartă denumirea Leapşa cu cărţile care te-au  marcat. Cuvântul leapşă înseamnă joc, iar acesta este acum joaca de-a nominalizatul celor 10 cărţi care te-au marcat. În joc s-au angrenat scriitori, poeți, jurnalişti, purtători de cuvânt, critici literari, arhitecţi, comunicatori, foști jurnaliști, analiști politici, oameni de afaceri.

Tot facebookul e plin de liste cu cărţi. Inclusiv PR-ul guvernului, un personaj controversat, a intrat în joc!

Jocul constă în expunerea unei liste cu 10 lecturi fundamentale și nominalizarea altor persoane și imită, chiar parodiază,  celebra campanie IceBuckett Challenge, care face ravagii în lume.

S-a creat o morişcă enormă care promovează în fond cărţile, care arată că interesul pentru lectură este neatins în cele mai multe dintre staturile sociale.

În fond, leapşa cu cărţile arată ceva mult mai profund despre oamenii care au intrat în joc decât restul profilului fiecăruia de pe facebook.

“Omul care aduce cartea” mai rapid ca Facebook

Acest fenomen care a cuprins Facebook a avut un corespondent şi înainte de izbucnirea lui pe reţeaua de socializare.

Editura Humanitas a tipărit cartea renumitului critic literar Dan.C. Mihăilescu intitulată “Cărţile care ne-au făcut oameni”, care vorbește exact despre acest tip de cărţi formatoare. Mihăilescu a făcut un sondaj printre mari nume ale lumii literare româneşti pe tema cărţilor funamentale.

Vă provocăm și noi,dragi cititori să ne spuneți care au fost cele 10 cărți care v-au marcat.

Dacă sunteți curioși să vedeți care sunt cărțile recomandate până acum, vă invităm să citiți articolul integral: http://www.clujulcultural.ro/trend-pe-online-cartile-care-ne-au-construit-offline/

sursa: clujulcultural.ro

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner