Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Social - Divertisment

Sibiul a devenit centrul cultural al lumii teatrului. Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a început în data de 6 iunie și se va desfășura până la data de 15 iunie. Programul acestui festival aduce în fața publicului bucuria spectacolelor de stradă, producțiile unora dintre cele mai bine cotate companii de teatru și dans din lume, concerte dintre cele mai explozive, dar și o serie de evenimente speciale ca lansările de carte și spectacolele lectură. Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Unicitate în diversitate".

Teatrul Național Cluj-Napoca, participă la Festivalul de Teatru de la Sibiu cu spectacolul ''Sânziana și Pepelea'' de Vasile Alecsandri, regia Alexandru Dabija. Reprezentația va avea loc duminică, 15 iunie, ora 21,00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

Spectacolul Sânziana și Pepelea a fost laureat la Festivalul Comediei Românești de la București din acest an cu Premiul special pentru muzică, pentru Ada Milea și Anca Hanu și Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru Ionuț Caras, pentru rolurile ’’Zmeul’’ și ‘’Baba Anica’’.


„Sibiul, asemeni Avignonului sau Nancyului odinioară, devine un oraş care se consumă, care se dăruie, care îşi pierde liniştea o saptămână pentru a adopta logica extremă a ceremoniilor urbane. În acest spaţiu al ordinii, balamucul devine un pasager regim cotidian. În română, toate cuvintele legate de dezordine sunt de origine turcă, semn că noi aparţinem în parte şi acestui orient festiv a cărui amintire limba o prezervă. Sibiul devine balcanic pe durata festivalului!”, a declarat George Banu, membru în boardul artistic al Festivalului.

„Cele mai importante investiţii pe care le-am făcut de-a lungul acestor ani au fost în oameni şi în calitate. De la echipa cu care lucrezi la partenerii pe care ţi-i alegi şi culminând cu crearea noului public – au fost obiective de la care nu ne-am abătut. Acum introduc în ecuaţie cel mai important deziderat care a dat credibilitate tuturor acţiunilor pe care le-am întreprins: calitatea. Fără ea nu ai cum să faci diferenţa, nu poţi să faci salturi, să arzi etape fără pericolul căderii. Calitatea echipei, a actului artistic, a proiectelor şi programului, a partenerilor, a opţiunilor şi asocierilor, a dialogului cu tine, cu echipa şi cu toţi partenerii pe care îi ai sunt tot atâtea deziderate de care ne îngrijim zi de zi.”, a declarat Constantin Chiriac, președintele Festivalului.

Sursa: http://www.hotnews.ro

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner