Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Social - Divertisment

TABĂRA COOLTURALĂ BOOKLAND - EDUCAŢIE NON-FORMALĂ ÎNTR-O TABĂRĂ INEDITĂ DE VARĂ

Locatia: Valea Lotrului - Vâlcea, Bran - Moeciu şi Munţii Apuseni


Trăim în plină eră a informaţiei, iar orientările educaţionale, vocaţionale şi de dezvoltare au început să se schimbe semnificativ şi în România. Participarea tinerilor la educaţia nonformală, cu o medie de 15%, se menţine la cote asemănătoare cu Marea Britanie sau Danemarca, ţări cu tradiţie.

Principalele aspecte care atrag la educaţia nonformală sunt activităţile motivante şi plăcute, metodele interactive şi diversificate de obţinere a unor cunoştinţe şi aptitudini noi, accentul pus pe învăţare practică şi nu pe predare teoretică.

Tabăra Coolturală BookLand le oferă copiilor şi tinerilor o experienţă educaţională memorabilă pe timpul vacanţei de vară. Aflată la a doua ediţie, tabăra propune un mix echilibrat de activităţi culturale, cognitive şi distractive, în scopul dezvoltării personale, stimulării inteligentei emotionale şi creativităţii participanţilor. Ei vor descoperi plăcerea de a cunoaşte, de a-şi provoca mintea, de a schimba idei şi de a experimenta lucruri noi, fără a avea stresul notelor din catalog, al disciplinei impuse sau al temelor obligatorii.

 

Tabăra Coolturala BookLand a început în 29 iunie, se încheie în 7 septembrie, și se desfășoară în trei locuri concomitent (Valea Lotrului - Vâlcea, Bran - Moeciu şi Munţii Apuseni), fiind structurată pe 10 module, a câte o săptămână fiecare. Copiii şi tinerii cu vârste între 11 şi 18 ani vor avea parte de un program variat axat pe cunoaştere, socializare şi sănătate fizică şi mentală, implementat de specialişti: artişti, scriitori, actori şi oameni de afaceri. 

”Cu siguranţă, ideea de tabără trezeşte nostalgii multora dintre noi. Acesta este şi motivul pentru care am vrut să recreăm atmosfera de tabără, cu libertatea, distracţiile şi plimbările în natură pentru noile generaţii. Am adăugat bineînţeles activităţi educative, prin care copiii şi adolescenţii să descopere un altfel de mod de a învăţa, pe placul lor, fără constrângeri. Credem că Tabăra BookLand este o experienţă transformatoare pentru tineri, care, pe lângă prieteniile pe care le vor lega şi amintirile frumoase cu care vor rămâne, vor deveni mai siguri pe ei, vor avea perspective noi şi se vor autoconvinge de utilitatea educaţiei.”, afirmă Mihaela Petrovan, iniţiatoarea Taberei Coolturale BookLand.

 

Mai multe detalii şi informatii despre Tabăra Coolturală Bookland pe www.book-land.ro/tabara

Sursa: http://www.calendarevenimente.ro

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner