Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Social - Divertisment

Vineri, 7 noiembrie, a avut loc spectacolul artistic „Tradițiile inspiră și dăinuiesc’’, un spectacol de muzică și dansuri populare oferit publicului clujean de catre Asociația Culturală Lida.

Pe scena de la Iulius Mall au performat ansamblurile de dansuri populare Poiența, Jucăușii de pe Someș, Tradiții Someșene și Mugurii Stolnei. Băieți mândri și fete frumoase ne-au oferit o imagine de neuitat a costumelor populare, purtate cu atâta mândrie și respect pentru valorile românești lăsate de bunii și străbunii noștri.

Poza

Au răsunat cântece populare din glasuri de copii talentați cărora li s-a alăturat invitata de onoare a acestui spectacol Maria Golban Șomlea, o apariție de excepție întâmpinată cu aplauze din partea celor prezenți.

Trecători curioși s-au oprit din drumul agitat al cumpărăturilor, să savureze, pentru aproape două ore, momente încărcate de emoție și bucurie oferite de acești minunați artiști.

Datorită acestor copii și a altora care le seamnă, datorită profesorilor, instructorilor și părinților care-i sprijină și îi încurajează, putem spune că tradiția românescă este pe mâini bune.

Traditii

Am simțit că acești copii emană suflu românesc și se mândresc cu acest lucru. Entuziasmul lor este molipsitor și te îndeamnă și pe tine să îți dorești să afli mai mult despre preocupările lor, despre visele lor, despre această pasiune pentru cântecul și dansul popular.

Obiectivul Asociației Culturale Lida este să contribuie la formarea şi educarea copiilor în spiritul valorilor tradiţionale. Prin toate activităţile şi demersurile pe care le întreprinde, asociația, contribuie la perpetuarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare, aducând în prim plan şi susţinând adevaratele valori ale românilor.

Maria Crişan, președinte Asociația Culturală Lida

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner