Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Social - Divertisment

Un loc pe care nu ar trebui să-l rateze nici un vizitator al Clujului și pe care localnicii îl cunosc și-l apreciază este Gradina Botanică „Alexandru Borza”.

Grădina Botanică din Cluj Napoca, întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010. Aici se regăsesc peste 10 000 specii de plante din toate colțurile lumii, astfel grădina este structurată pe mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic și medicinal. Flora și vegetația din țara noastră este reprezentată foarte bine prin plante aduse din Banat, Moldova, Oltenia, dunele maritime ale Mării Negre, Câmpia și Podișul Transilvan, dar și din Munții Carpați. Relieful variat a permis aducerea de plante din munții Caucaz, Balcani, Himalaya, dar și din zona Mării Mediterane. Astfel, sera palmierilor cuprinde 80 de specii de palmieri, decorativi sau cu importanță industrială (palmierul de ulei, cocotierul) și provenind din cele mai variate zone: Asia, Australia, Japonia, Insulele Canare.

Printre atracțiile grădinii se numără Grădina japoneză (o grădină în stil japonez cu un pârâu și o căsuță în stil japonez), Grădina romană cu vestigii arheologice din vechea colonie romană Napoca, printre care și o statuie a lui Ceres, zeița cerealelor și a pâinii, alături de plante cultivate care domină agricultura contemporană românească.

După înființarea primelor universități, grădinile de plante medicinale existente pe lângă mănăstiri s-au subordonat acestora constituindu-se treptat în adevărate grădini botanice, în care științele botanice cu diferitele lor ramuri au devenit discipline de studiu. Este și cazul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, a cărei istorie a fost legată de Universitatea Românească din capitala Transilvaniei și de prezența la început, în calitate de profesor, a lui Alexandru Borza.

Gradina Botanică include un Muzeu Botanic, unde sunt expuse plante sau fragmente de plante conservate, un ierbar, cel mai mare din țară, având 650.000 de coli cu plante din România și din restul lumii.

 

Sursa: http://www.clujonline.com/ro/gradina_botanica.htm

 

Comentarii  

 
0 # AngeloChief 21-03-2018 17:51
I have checked your site and i've found some duplicate content, that's
why you don't rank high in google, but there is a tool that
can help you to create 100% unique content, search for; boorfe's tips unlimited content
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 
 
0 # KerstinJuicy 05-11-2018 21:15
Hi. I see that you don't update your site too often.
I know that writing content is time consuming and boring.
But did you know that there is a tool that allows you to create new posts using existing content (from article directories or
other blogs from your niche)? And it does it very well. The new posts are unique and pass the copyscape test.
Search in google and try: miftolo's tools
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner