Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 3
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Social - Divertisment

Tangoul a apărut ca dans arrabalero, între anii 1880-1890, într-un context istoric și social multicultural. Societatea în care apare tangoul asculta habanere, polci, mazurci si ceva valsuri (albii), în timp ce negrii se mișcau pe candombe, un dans de sorginte africana cu accent pe percuție și ritm. Principalele rădacini ale tangoului sunt ritmurile africane și habanera hispano-cubaneza. Mândria de a dansa cu măiestrie era în acea vreme o caracteristica a bărbatului orillero (locuitor al cartierelor mărginașe), iar a avea „două picioare stângi" era o pată pe prestigiul oricărui bărbat.

În 1915, dansul de tango începe să reflecte normele de conduită ale noii societăți argentiniene în ascensiune: bărbatului i se cerea un dans simplu, corect, fără figuri exagerate. Femeia trebuia să arate curtoazie și amabilitate atât în dans, cât și în afara lui, afisând o atitudine de modestie și naturalețe.

La Guardia Vieja, epoca de tinerețe a tangoului (1910-1920/25)

Începutul de secol aduce o dezvoltare fabuloasa a Argentinei și a Buenos Aires-ului, care devine un important centru socio-cultural. Versurile de tango se îndepartează treptat de caracterul vulgar, căpătând profunzime și sentiment. Tangoul este acum o muzica preponderent instrumentală, dansabilă, interpretată de grupuri mici de muzicanți amatori, înarmați în general doar cu vioara, flaut și chitară, fără alfabetizare sau cultură muzicală, cântând „după ureche" și inspirație.

Instrumentul de origine germană Bandoneonul apare pe scena tangoului în jurul anilor 1900, substituind treptat flautul. Tangoul cunoaste gloria o data cu magnificul Carlos Gardel- vocea de aur a tangoului.

La Guardia Nueva (1920/25-1940)

Noua Garda este a profesioniștilor muzicii, a primatului versurilor și a rafinamentului interpretării vocale și ¬instrumentale. Muzica de tango devine un fenomen de masă și o industrie culturală, iar gustul publicului se rafinează și se diversifică.

 

Epoca de aur (1935/40-1950)

Este perioada cu cea mai prolifică producție de muzică de tango. Buenos Aires-ul numară acum aproximativ 200 de orchestre de tango, tangoul este interpretat în cele mai luxoase localuri de noapte, unde publicul doar ascultă orchestrele, fară a dansa.

Fenomenul Piazzolla și Tango Nuevo

După anii ’50, evenimente străine de tango încep să influențeze puternic istoria acestuia. Lumea e cucerită de vioaiele ritmuri ale muzicii rock, twist, pop, iar tangoul e privit acum ca o muzică prea nostalgică pentru setea de viață a epocii. După epoca de glorie a lui Piazzolla, începând cu anii ’80 apar noi figuri pe scena muzicii de tango, dar și pe cea a dansului, tango nuevo devine un fenomen cultural, iar tangoul din toate timpurile și stilurile este redescoperit cu frenezie.

Ballroom Tango vs Tango argentinian

Ballroom tango este derivat din tangoul argentinian și încorporat în repertoriile competițiilor de dans sportiv în anul 1922. Folosește muzică și stil diferit de tangoul argentinian, cu multe mișcări staccato și caracteristicul „cap pe spate” care nu are nici o legătură cu tangoul argentinian, și care a fost introdus ca tehnică în 1934, ca o mișcare teatrală de passo doble.

Conform standardelor convenționale, tehnica de ballroom impune dansatorilor ca partea de sus a corpului să fie arcuită și departe de partener tot timpul dansului. Tangoul argentinian este un dans social și se bazează foarte mult pe improvizație. Partenerii dansează apropiați în zona pieptului și a capului. Fie că dansează în „close embrace” sau „open embrace”, îmbrățișarea în tangoul argentinian nu este una rigidă, ci una relaxată.

Sursa: http://www.tangobrasov.ro/istoria-tangoului.html

 

 

Comentarii  

 
0 # Anemonalove 17-07-2017 22:44
Hi fellas! Who wants to meet me? I'm live at HotBabesCams.com, we can chat,
you can watch me live for free, my nickname is Anemonalove ,
here is my photo:

https://3.bp.blogspot.com/-u5pGYuGNsSo/WVixiO8RBUI/AAAAAAAAAFA/JWa2LHHFI2AkHParQa3fwwHhVijolmq8QCLcBGAs/s1600/hottest%2Bwebcam%2Bgirl%2B-%2BAnemonalove.jpg
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner