Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Informaţii utile - Diverse

Aproape de Cluj

Vremea de-afară ne îndeamnă la drumeții, excursii, ieșiri în aer liber. Dacă nu aveți foarte mult timp la dispoziție, vă propunem o drumeție de o zi la Castelul Banffy din Bonțida și împrejurimi: cetatea de la Dăbâca, herghelia de cai de la Jucu.

La Jucu de Jos se poate vizita Biserica Ortodoxă, supranumită Albastru de Jucu datorită picturii albastre din interior. Din serele din apropiere puteți achiziționa arbuști, flori, plante ornamentale pentru grădină și casă.

Opriți-vă la herghelia de cai din Jucu, mai ales dacă sunteți iubitori de cai și doriți să oferiți copiilor câteva momente de neuitat. Instructorii de echitație va vor da o mână de ajutor.

Despre castelul de la Bonțida cu siguranță știți multe lucruri iar dacă nu ați reușit să-l vizitați încă, e momentul s-o faceți. Dacă prințul moștenitor al Marii Britanii, Charles s-a oprit aici și, mai mult decât atât, s-a hotărât să ofere finanțare pentru restaurare înseamnă că merită. Castelul se mai numește și „micul Versailles al Tarnsilvaniei”. Aici puteți savura o cafea, o înghețată sau o prăjitură la Cafeneaua din curtea castelului sau pur și simplu să vă bucurați de momente de liniște și o scurtă întoarcere în timp.

În drum spre Dăbâca, la Luna de Jos la 2 km de șoseaua europeană, puteți fotografia foișorul de vânătoare al Castelului Teleky iar de pe zidurile cetății Dăbâca puteți face apel la imaginație și să vă întoarceți cu o mie de ani în urmă pentru a simți aerul cavalerilor.

sursa: cluj.com

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner