Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Informaţii utile - Diverse

Reluam plimbarea prin Romania pentru ca dorim sa-ti aratam in urmatoarele articole un top 15 locuri de vazut in tara noatra. Vom incepe in articolul de fata cu cinci dintre ele.

Transfagarasanul este drumul printre muntii Fagarasului, ce incepe din localitatea Bascov, judetul Arges si se termina in apropierea localitatii Cartisoara, judetul Sibiu. Cu o lungime de aproximativ 152 Km, parte a DN 7 C, drumul face legatura intre cele doua provincii istorice Muntenia si Transilvania.

Cascada Bigar sau Izbucul Bigar cum se mai spune se afla pe Valea Minisului, apa cade de pe o stanca, care este acoperita de muschi. Accesul catre cascada se face de pe drumul national 57B (DN57B) intre comuna Bozovici si orasul Anina pe Valea Minisului, jud.Caras-Severin, cascada se afla exact unde apare pe marginea drumului un "monument" cu paralela 45. Cascada este inclusa in rezervatia naturala Parcul National Cheile Nerei - Beusnita cu o suprafata de 176.60 ha.

A fost inclusa, alaturi de alte sapte caderi de apa din diferite tari, intr-un top al cascadelor unice in intreaga lume. Cascada este situata la paralele 45 grade latitudine nordica.

Palatul Mogosoaia se afla in Judetul Ilfov in localitatea Mogosoaia, la o distanta mica fata de Bucuresti. Constructia palatului fiind gata aproximativ in anul 1702 de catre Constantin Brancoveanu. In anul 1681 au inceput sa cumpere teren pentru ridicarea constructiei. Constantin Brancoveanu a fost executat si toata averea a fost confiscata de otomani si palatul a fost transformat in han. Apoi Stefan Cantacuzino a rascumparat palatul, in timpul razboiului ruso-turc domeniul a fost devastat de otomani. In cel de al doilea razboi mondial palatul a fost folosit ca si punct de intalnire intre aliati.

Lacul Ochiul Beiului se afla in localitatea Sasca Montana, judetul Caras – Severin, in zona Banatului la o altitudine de 310 m in Parcul National Cheile Nerei Beusnita, sub forma de crater cu o suprafata de 284 mp si o adancime de 3,6m.

Lacul Ochiul Beiului nu ingheata iarna, lacul fiind un bun habitat pentru gazduirea a mai multor specii de rate salbatice, starci cenusii si alte pasari migratoare care-si petrec iarna aici in loc sa-si continue calatoria catre tarile calde. Se afla aproape de cele 3 cascade ale raului Beusnita, care constituie una dintre cele mai frumoase atractii turistice si rezervatii naturale din Banat.

Canionul Sapte Scari reprezinta un defileu sapat in calcare jurasice in partea central - vestica a Muntilor Piatra Mare (cele mai mari si mai frumoase chei din M. Piatra Mare) din judetul Brasov. La o altitudine de 980 m si cu o lungime de 160 m, cu o diferenta intre nivele de 58 m, defileul detine 7 scari cu inaltimi variate de la 2.5 m la 15 m.  Cand Paraul Sapte Scari creste in volum aceste scari se transforma in cascade. La Canionul Sapte Scari se ajunge de la Cabana Dambul Morii pe DN-1 din directia Timisul de Jos spre Brasov.

Sunt multe alte locuri care merita vazute pe langa cele pe care ne-am propus sa ti le prezentam. Daca doresti sa ne trimiti si tu locuri deosebite pe care le-ai vizitat, nu ezita sa faci acest lucru pe adresa noastra de contact.

va urma

sursa: http://locuri-nevazute.blogspot.ro/

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner