Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Informaţii utile - Diverse

Continuam seria de articole cu cele mai frumoase locuri de vazut din Romania

Focul viu. Vulcanii noroiosi. Lacul fara fund - Buzau

Fenomenele ciudate din judetul Buzau atrag o multime de vizitatori. Focul viu este unul din locurile unde focul iese din adancul pamantului. Aceste focuri vii sunt rezultatul unor emanatii de gaze existente in anumite zone.

Vulcanii noroiosi sunt printre cele mai cunoscute formatiuni de acest gen din Romania. Acestia se formeaza datorita gazelor naturale ce provin din pamant de la o adancime de peste 3000 de m. Gazele traverseaza un sol argilos si imping apa in exterior. Un namol rece iese la suprafata formandu-se astfel conuri care au asemanarea unor vulcani.

Cunoscut in popor sub denumirea de Lacul Fara Fund, Lacul Vulturilor este situat intr-o zona cunoscuta prin peisajele sale minunate. Lacul Vulturilor se intinde pe o suprafata de 0,9 ha si are o adancime maxima de 2,5 m.

Cascada Cailor, Muntii RODNEI

Printre cele  mai apreciate locuri de vizitat din Romania se afla Muntii Rodnei. Sunt situati in partea de nord a tarii noastre, fiind  cei mai inalti munti din Carpatii Orientali. Varful Pietrosul avand o altitudine de 2303 m. Muntii Rodnei se intind pe suprafata judetelor Bistrita Nasaud si Maramures.

Cascada Cailor este situata in Muntii Rodnei si reprezinta una dintre cele mai frumoase atractii si locuri de vizitat ale Romaniei. Cascada este formata din mai multe trepte de cadere libera, aflate la aproximativ 40 m una de cealalta. Daca vizitati statiunea Borsa, nu puteti rata acesta cascada.

Biserica Fortificata de la Viscri

O constructie reprezentativa a Brasovului si unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania este Biserica Fortificata de la Viscri. Biserica face parte din patrimoniul UNESCO fiind o constructie in stil gotic, caracterizata in interior de incinta dubla. Biserica dateaza din secolul XII.

Podul lui Dumnezeu

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania dar si din intreaga lume este Podul lui Dumnezeu. Acesta este un pod natural situat la Ponoarele. Este cel mai mare pod natural din tara, al doilea din Europa si singurul deschis circulatiei autovehiculelor. Are o lungime de 30 de m.

Delta Dunarii

O minunatie  a naturii care atrage anual un numar foarte mare de turisti este Delta Dunarii. Cunoscuta datorita peisajelor sale unice, florei si faunei regale Delta Dunarii este locatia ideala pentru o vacanta in natura, departe de agitatie.

sursa: http://romania-redescoperita.ro

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner