Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Informaţii utile - Diverse

Vacanțele de vară se apropie de final dar, rămân weekend-urile numai bune de exploatat! Poate reușim să te inspirăm în cazul în care te gândești unde ai putea să petreci câteva zile de relaxare și plimbare. Continuăm, în acest articol, cu ultimele 5 recomandări din Top 15 locuri de văzut în România.

11. Castelul Bran

Se află la o distanță de 30 Km de orașul Brașov între munții Bucegi și Piatra Craiului. Ludovic I d`Anjou a emis primul act  în 19 noiembrie 1377, ce atestă existența castelului Bran. La sfârșitul secolului XIX cetatea este subordonată autorității comitetului secuilor, iar în timpul lui Iancu de Hunedoara trece sub conducerea Voievodului Transilvaniei.

În 1920 castelul Bran este donat Reginei Maria a României Mari de către consiliul orășenesc al orașului Brașov. Între anii 1920-1927 castelul este restaurat sub conducerea arhitectului Carol Liman, care îl transformă într-o reședință de vară înconjurată de un superb parc cu alei de promenadă, lac , fântâni și terase de popas. Din anul 1948 după expulzarea din țară a familiei regale Castelul Bran a intrat în proprietatea statului românesc, rămânând o vreme în paragină. Din anul 1956 parțial amenajat castelul a fost deschis ca muzeu de istorie. Lucrarea de restaurare a castelului se termina în anul 1993.

12. Lacul Leșu

Putem spune că este poarta către Munții Bihor-Vlădeasa. Apa lacului alimentează hidrocentrala Leșu care a fost dată în folosință în anul 1977. Cu timpul coada lacului a devenit din ce în ce mai populară, acolo formându-se în timp un mic sat de vacanță. Lacul este situat la 20 Km de E60 și are o suprafața de 148 ha. Volumul de apă ce poate fi reținut în spatele barajului este de 28,3 milioane mc.

13. Lacul Beliș – Fântânele

Este situat la o altitudine de aprox. 1000 m, În partea nordică a Munților Apuseni, la confluența dintre munții Gilăului situați la est, munții Vlădeasa situați la vest și Muntele Mare situat în sud. Lacul Beliș – Fântânele are o suprafață de 9,8 kmp și o lungime de 13 km. Lacul Beliș – Fântânele s-a format prin construirea Barajului Fântânele (1970-1974) pe cursul râului Someșul Cald.

Lacul este lăudat din plin de către pescarii de răpitor. Merită să faceți un drum și să vă convingeți singuri.

14. Palatul Ruginoasa

A fost construit în anul 1804 în stil neolitic și a aparținut domnitorului A.I. Cuza. În ciuda faptului că domnitorul a petrecut foarte puțin timp în acest palat, aici a locuit soția sa, Doamna Elena Cuza tot ea ocupându-se de mobilarea și decorarea acestui palat.

În timpul celui de al doilea razboi mondial Palatul Ruginoasa a fost grav avariat, el fiind reconstruit între anii 1968-1978. În prezent, palatul este muzeu memorial dedicat domnitorului. Dacă ajungi în Iași merită să-l vizitezi.

15. Peștera liliecilor

Câți dintre voi știau că în apropiere de Moeciu se află o peșteră a liliecilor? Locația este la 5 Km de comuna Moeciu, aproape de ieșirea din satul cu același nume.

Această peșteră mai este cunoscută și sub numele de Peștera cu lilieci, Peștera mare, adăpostește specii extrem de rare de lilieci. Pentru a proteja speciile de lilieci existente, aici, specialiștii sunt de părere că trebuie ținută departe de ochii curioșilor. Cu toate acestea ea este deschisă vizitării de către publicul larg, și are statutul de monument natural național fiind înscrisă în zona de protecție a parcului ”Piatra Craiului”.

Deși neamenajată, peștera este locul de atracție al zonei ea aflându-se pe platforma Branului, la o altitudine de 950m, în satul Peștera. Există referiri documentare la această peșteră încă de acum câteva secole. Ea s-a format în urma eroziunii muntelui calcaros de către un afluent al pârâului Valea cu Cale.

Suprafața este de 1,5ha (lungime de 370, din care 109 m de galerie). Grota măsoară 162 m lungime, în interior existând diverse forme calcaroase ce o modelează.

sursa: http://www.romaniaghidturistic.ro

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner