Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 2
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Ştiri - Naţional

În timp ce conducătorii ţării încearcă să depăşească criza făcând împrumuturi, Banca Mondială face o evaluare realistă a stării economiei din România.

 

Nu se ştie exact câte companii de stat există(!), dar reprezentanţii Băncii Mondiale au numărat 760, dintre care un sfert sunt practic în faliment, chiar dacă mai continuă să existe. Dacă aceste companii s-ar închide într-adevăr, 100.000 de români ar ajunge şomeri.

 

Printre cele mai mari companii aflate în pragul falimentului se numără CFR, Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica, RADET şi Electrocentrale Oradea.

 

Guvernul vrea să îngheţe salariile şi pensiile până în vara anului următor dar preşedintele susţine că fără împrumuturi statul nu poate finanţa nici măcar cheltuielile de anul acesta.

 

Reprezentanţii Uniunii Europene insistă pe necesitatea de a reduce semnificativ corupţia, dar rezultatele de până acum sunt prea mici şi mai mult un rezultat al luptelor de partid.

 

O strategie importantă pentru revenirea economiei României o reprezintă transformarea companiilor de stat din unele care aduc pierderi în unele eficiente şi profitabile.

 

Comentarii  

 
0 # Mircea 27-10-2011 14:37
Ce asteptari mai putem avea de la acest guvern incompetent?...
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner