Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 1
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Social - Sănătate

Codex AlimentariusÎn 2009 cabinetul Boc a aprobat standardele Codex Alimentarius ca referinţă pentru siguranţa alimentelor. Desigur, sunt câteva idei de bun augur cum ar fi controlul calităţii alimentelor sau utilizarea unor practici corecte în comerţul global. Dar altele îţi dau de gândit: trecerea la hrana artificială, din produse chimice sau modificate genetic pornind de la ideea că Pământul nu are suficiente resurse pentru a hrăni întreaga populaţie.

Medicii din România au rezerve serioase faţă de acest cod în primul rând din cauza unei substanţe cancerigene Initium, susţinută de acest cod. Mai mult decât atât, România este prima ţară din lume care a autorizat ca această substanţă să fie folosită. Initium va fi folosit pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

Unii medici sunt de părere că România face parte dintr-un experiment prin care se va stabili dacă şi alte ţări europene pot sau nu să utilizeze această substanţă chimică în alimentaţie. Alţii sunt de părere că se doreşte reducerea populaţiei lumii în general.

Produsele alimentare ambalate vor conţine specificaţia "Codex Alimentarius" pentru a fi identificate mai uşor.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner