Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 1
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Social - Sănătate

DansFiecare persoană are momente în care simte nevoia să se rupă de grijile cotidiene şi să se relaxeze. Modalităţile prin care reuşim să facem acest lucru sunt foarte variate, dar una dintre cele mai plăcute este reprezentată de dans, indiferent despre ce stil este vorba.

Din punct de vedere medical, pare-se că dansul este un adevărat medicament pe care psihologii şi psihiatrii îl folosesc adesea. Dansul este, spun psihologii, o reacţie primară la ritm şi muzică, este o modalitate de a folosi instinctele persoanelor cu afecţiuni psihice pentru a-i ajuta să se conecteze cu ei înşişi, altfel decât prin comunicare directă.

Dar asta nu înseamnă că dansul nu este un medicament pentru oricine, indiferent de vârstă, sex sau ocupaţie. De mici copii reacţionăm instinctiv în momentul în care auzim sunete muzicale, iar mai apoi dansul devine o modalitate de socializare prin care se dezvoltă legături la nivel personal, dar nu numai. Ajunşi la maturitate, preocupaţi cu problemele zilnice, foarte mulţi adulţi renunţă să mai danseze, uită starea de bine pe care dansul le-o oferă şi uită de plăcerea de a te bucura de o pasiune.

Dar acest lucru are tendinţa să se schimbe şi la noi în ţară, tot mai multe persoane, de vârste diferite, fiind atrase de dans, de mişcările plăcute prin care se poate relaxa corpul, de cursurile de dans oferite de variate şcoli sau cluburi. Indiferent că vorbim despre dansuri populare, dansuri latino, dansuri de salon, dansuri sportive sau dansuri moderne, acest mod de relaxare şi rupere din cotidian atrage constant tot mai multă lume, contribuind la starea de bine de care fiecare avem nevoie zilnic, la dezvoltarea unor comunităţi sociale unite şi, de ce nu, la dezvoltarea noastră ca oameni.

Puteţi vedea câteva exemple de dansuri pe care le poate practica oricine:

  1. Dans modern

http://www.youtube.com/watch?v=4UBnjcEC7MQ

  1. Salsa

http://www.youtube.com/watch?v=Gcyx_jbZ43I

  1. Dans popular

http://www.youtube.com/watch?v=vUY98ppXfwc

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner