Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Nota data de utilizatori: / 0
Cu cele mai mici noteCele mai bune 
Social - Sănătate

Ceaiul negru este  recunoscut mai ales pentru proprietăţile sale antioxidante, acesta îmbunătăţind în acelaşi timp modul de funcţionare al inimii, aliat în lupta împotriva colesterolului şi sursă de energie. Ceaiul negru este preparat din aceeaşi plantă din care este procesat şi ceaiul verde, dar proprietăţile acestuia sunt apropiate de cele ale cafelei. Cu toate acestea, dacă în conţinutul de cafea întâlnim cofeină, nu acelaşi lucru este valabil şi la ceaiul negru unde întâlnim conţinutul de teină.

Ceaiul este considerat un energizant natural, alegerea acestuia fiind mult mai potrivită în momentul în care este dorită consumarea unei băuturi care să stimuleze metabolismul. De asemenea, acesta reuşeşte să îmbunătăţească activitatea creierului prin creşterea puterii de concentrare, a atenţiei şi a relaxării.

O altă mare calitate a acestui tip de ceai este faptul că întăreşte sistemul imunitar, deoarece are un conţinut ridicat de tanini, substanţe bune în lupta împotriva unor boli precum gripa, hepatita şi împotriva unor tumori canceroase.

Ceaiul negru este şi un bun aliat şi în lupta împotriva afecţiunilor cardiovasculare. Consumul regulat al acestei băuturi previne oxidarea colesterolului, protejând sângele şi arterele ceea ce duce la reducerea riscului de a avea afecţiuni cardiace. Bogat în vitamine şi săruri minerale, alegerea acestui tip de ceai poate aduce un aport zilnic important de vitamine precum B1, B2, B6 şi acid folic. Consumul ceaiului negru trebuie limitat la o cană pe zi, prânzul fiind cea bună perioadă pentru degustarea acestei băuturi.

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner