Baner
Baner
Baner
Pentru Comunitate
Vă implicaţi în viaţa comunităţii din care faceţi parte?
 
După 20 de ani...
Mai credeţi în Democraţie?
 
Aurul nostru
Cine vreţi să exploateze aurul din România?
 
Cluj-Napoca

Luni, 8 decembrie 2014, de la ora 19:00, în Auditorium Maximum, studenții de la UBB Cluj alături de un grup de colindători oferă clujenilor un concert de colinde și ”corinzi” din Ardeal. În preajma Crăciunului, aceștia ne introduc în atmosfera sărbătorilor încântându-ne cu acest concert al cărui repertoriu este alcătuit din colinde și ”corinzi” specifice zonei.

Organizatorii, Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Consiliul Studenților din UBB (CSUBB) și organizația studenților din UBB (OSUBB), au stabilit două scopuri ale acestui concert: recitarea de colinde, dar și prezentarea și clarificarea unor aspecte de ordin teoretic legate de acest obicei (originea colindei, stratul precreştin, tipologia colindelor, statutul colindătorului, modul în care se colindă, momentul și locurile în care se colindă). Grupul de colindători va urca pe scenă alături de Sebastian Paic (doctorand UBB). Răzvan Roșu( masterand UBB) va acompania grupul de ”corindători” din Țara Moților. Aceștia vin din comuna Mărișel, județul Cluj, și fac parte dintr-o comunitate care a conservat foarte bine stratul precreștin al corindei.

Dintre persoanele care vor fi prezente la eveniment se numără şi Prof. univ. dr. Ion Cuceu, fostul director al Arhivei de Folclor a Academiei Române, care împreună cu Răzvan Roșu vor povesti despre fenomenul colindatului și modul de promovare al acestuia.

Intrarea este liberă, iar cei interesați sunt invitați să participe la acest eveniment, în cadrul căruia se pot relaxa, dar pot acumula și informații interesante referitoare la acest fenomen al colindatului, specific Crăciunului.

Sursă: www.monitorulcj.ro

 
Cluj-Napoca

Astăzi, 3 decembrie 2014, la ora 18:30, clujenii sunt invitați la Opera Națională Română pentru a urmări un spectacol de balet care îi va introduce în spiritul sărbătorilor de iarnă. ”Spărgătorul de nuci” revine pe scenă în Cluj-Napoca cu o coregrafie feerică, specifică magiei Crăciunului.

Distribuția care animă splendidul spectacol pe scena Operei clujene este formată din: Andreea Jura, Dan Haja, Adelina Filipaș, Marius Toda, Romulus Petruș, Monica Pintea Martin, Vlad Maier, Laura Pop, Valentin Mihăilă, Robert Kálmán, Vlad Maier, Dalia Costea, acompaniați de un grup de eleve al Liceului de Coregrafie ”Octavian Stroia”.  Corul și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se vor afla sub bagheta dirijorului Horváth József. Coregrafia și regia artistică sunt semnate de Vasile Solomon.

”Spărgătorul de nuci” este unul din cele mai îndrăgite spectacole jucate în preajma sărbătorilor, beneficiând de notorietate și fiind transpus de-a lungul timpului în balet pe gheață, desen animat, carte ilustrată și film artistic. Baletul are două acte care se desfășoară pe partiturile lui Piotr Ilici Ceaikovski, bazându-se pe basmul omonim semnat de Alexandre Dumas.

Sursă: www.monitorulcj.ro

 
Cluj

Concert caritabil, „Carte”, organizat de două studente din cadrul Departamentului de Comunicare, Relații Publice și Publicitate din cadrul Facultății de Științe Politie, Administrative și ale Comunicării, va avea loc sâmbătă, 29 noiembrie 2014, începând cu ora 14.00, la Muzeul de Etnorgafie al Transilvaniei, de pe strada Memorandumului nr. 21.

Biletul de intrare va fi reprezentat de donația unei cărți, iar volumele colectate vor fi folosite pentru a crea o bibliotecă pentru copiii care frecventează centrul de zi al FRCCF și pentru a mări numărul și diversitatea cărților pe care le au la dispoziție elevii de la Școala Generală Căpușu Mare, din județul Cluj.

Solistele de muzică populară Andreea Ciupe, Raluca Pascalău, Anuța Iuga, Anastasia Călin și Lucia Olimpia Guzu s-au alăturat benevol acestei cauze și promit un spectacol remarcabil, cu iz maramureșean.

„Acest eveniment este rezultatul unei teme de seminar, este răspunsul unei provocări pe care ne-a lansat-o doamna profesoară Veronica Ioana Ilieș. Tatăl meu mi-a inspirat dragostea pentru folclor și sper să îi inspir și eu pe clujeni. Alături de colega mea, Georgiana, am pus la cale acest spectacol, prin care dorim să atragem atenția că așa cum folclorul fundamentează cultura noastră, cărțile sunt vitale pentru dezvoltarea armonioasă a viitoarei generații”, a declarat Oana Cristina Font, co-organizatoare a evenimentului Carte.

Proiectul Studenții de la CRPP din cadrul FSPAC, UBB, Cluj-Napoca pentru comunitate se află la ediția a IV-a și presupune implicarea studenților în campanii de responsabilitate socială universitară, iar în acest an se vor desfărșura sub egida „Prin cultură și artă să ajutăm”. Acest proiect a fost inițiat și coordonat de Lector dr. Veronica Ilieș.

sursa: http://transilvaniareporter.ro

 
Cluj

 

În data de 5 decembrie, cei 11 membri ai grupului ”Tradiband” din comuna clujeană Iara încep micul turneu de promovare al datinilor și tradițiilor populare locale, susținând o serie de spectacole în diverse locații: Muzeul de Istorie, Biblioteca Municipală, Colegiul Tehnic ” Ioan Rațiu” și Colegiul ” Mihai-Viteazul” din Turda, urmând să colinde și în Cluj-Napoca, Iara și Băișoara. Scopul acestui grup de copii, coordonat de profesoara Iulia Vicovan, este acela de a strânge bani pentru copiii nevoiași din Africa.

“Anul acesta ne-am propus să reiteram figura frumoasă din anul precedent. Grupul de mici artiști este constituit în acest an din 11 copii talentați, de la nivelul ciclului gimnazial, reuniți în grupul Tradiband. Nu ne lipsește nici entuziasmul, nici talentul. Un atuu l-ar constitui dorința copiilor de a se autodepăși, de a perpetua și de a promova, la nivel național și internațional, valorile tradiționale locale de care sunt mândri. Mai presus de toate, aceștia sunt animați de speranța că efortul lor va aduce în sufletele altor copii un strop de bucurie”, a declarat profesoara Iulia Vicovan.

Elevii Școlii Gimnaziale din Iara s-au implicat în aceste activități tradiționale și culturale cu tentă socială și anul trecut când au reușit să strângă 1.000 de lei, bani donați unor micuți din România de la ”Așezământul Social Sfântul Mucenic Cirpian” din Ocna-Mureș.

Copiii au primit multe premii la concursuri de specialitate. Au obținut locul I la secțiunea ”Șezători” a Festivalului de colinde și obiceiuri de iarnă, organizat de Colegiul Tehnic ”Ana Aslan” din Cluj-Napoca. De asemenea, grupul ”Tradiband” a obținut premiul I la secțiunea ”începători” din cadrul proiectului internațional ”Porți Verzi”. Premiul s-a materializat într-o tabără de vară în Croația (16-23 iulie 2014) care le-a fost oferită copiiilor.

Proiectul internațional ”Porți Verzi ” se bucură de notorietate în țări precum Germania, Ungaria, Croația sau România, fiind o competiție între școlile din țările amintite cu scopul strângerii de fonduri pentru copiii din Africa.

“Subordonat aceleiași cauze nobile (acțiune caritabilă având drept scop colectarea de fonduri în ideea sprijinirii copiilor nevoiaşi din țară sau a copiilor din Africa), acțiunea “Datini de iarna… la Iara” va reflecta elemente autohtone din cadrul obiceiurilor de iarnă (Colindatul, Ignatul, Irozii), oglindite în cadrul unei șezătoare “C-aşa-i datina la noi!”. Obiectivul nostru a rămas același: conservarea elementului vetust din cadrul frumoaselor obiceiuri specifice zonei comunei Iara prin care se celebrează diferitele sărbători din perioada iernii, fie că e vorba de sărbătoarea Crăciunului, a Anului Nou sau a Bobotezei”, a mai declarat profesoara Iulia Vicovan.

Sursa: http://www.ziardecluj.ro

 

 

 
Naţional

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și Camera de Comerț Americană în România (AmCham) au premiat la Gala Oameni pentru Oameni, românii a căror generozitate a schimbat vieți. Evenimentul a avut loc în București, în 14 noiembrie.

Anul acesta, impactul celor 145 de premianţi şi nominalizaţi a însemnat donaţii şi voluntariat în valoare totală de 14,8 milioane euro. De la tratament pentru copii cu autism la servicii pentru oameni cu boli terminale, de la susținerea protestelor civice ale cartierelor la cursuri de arhitectură pentru copii, de la case pentru familii fără adăpost la laboratoare pentru diagnosticarea la timp a leucemiei, toți acești bani au susținut inițiative care fac viața mai bună întregii societăți și ne dau încredere în capacitatea comunității românești de a se ajuta singură.

Gala Oameni pentru Oameni premiază anual actele filantropice care au cel mai mare impact în comunitate. Sunt recunoscute fapte generoase atât ale persoanelor cât şi ale companiilor, precum și inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri în rândul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor lor. În cei 11 ani de existență a Galei, au fost nominalizate peste 1.000 de persoane şi instituţii și suma totală a donațiilor a crescut de la 4 milioane de euro în 2003 la 14,8 milioane în 2014.

Gala este organizată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, un grup de profesionişti care promovează cultura filantropică prin educaţie şi dezvoltarea de instrumente de strângere de fonduri, şi AmCham, Camera de Comerţ Americană în România. Anul acesta, la fel ca în 2013, Gala a fost organizată în parteneriat cu Raiffeisen Bank, companie care promovează civismul şi responsabilitatea socială corporativă.

Gala a fost susținută și de Galantom, Babylon Consult, Interfon77 și Explore Medicine TV și de partenerii media 121.roaltreileasector.ro și Hotnews.ro.

Gala a fost prezentată de Carmen Voicu, Consiergo, și Tudor Mușat, Digi24.

Vă atașăm lista premianţilor. Pentru relaţii suplimentare o puteţi contacta pe Georgiana Ilie, Director de comunicare ARC, la 0726177116 sau   Aceasta adresa de e-mail este protejata de robotii de spam, aveti nevoie de JavaScript activat pentru a o vedea . Alte imagini puteți găsi pe Facebook, pe pagina Galei, https://www.facebook.com/Gala.Oameni.pentru.Oameni și urmărind hashtagul #oamenipentruoameni.

Premianți Gala Oameni pentru Oameni

Cel mai bun fundraiser voluntar: Cosmin Alexandru, pentru susținerea programului de organizare comunitară al CeRe. Cosmin a donat, dar a și înotat la Swimathon împreună cu familia lui și a strâns fonduri de la prieteni și parteneri de afaceri. Datorită eforturilor lui, CeRe a strâns la Swimathonul București 32.000 de lei și 25 de donatori noi.

Cel mai bun fundraiser profesionist: Genoveva Ghiuri, de la Habitat for Humanity Cluj, care a strâns 1,5 milioane de lei, materiale și voluntari pentru construcția a 15 case la Jucu. Datorită eforturilor ei, 15 familii trăiesc cu demnitate și sute de voluntari au putut să pună umărul la îmbunătățirea vieții lor.

Cel mai implicat membru al Consiliului Director: Juriul a decis să recunoască implicarea a trei membri de consiliu director extreme de activi. Iolanda Sztrelenczuk, Asociaţia Autism Baia Mare, pentru că este un model de viaţă şi un element mobilizator pentru părinţii care-şi aduc copii la terapie; Robert Cadar, Fundaţia Rafael, pentru că a ajutat organizaţia să mobilizeze 320.817 lei și să atragă 314 noi donatori; Steven van Groningen, United Way România, pentru că a fost iniţiatorul Societăţii Alexis de Tocqueville în România, cu o contribuţie individuală de 10.000 dolari pe an şi a reuşit să atragă, prin propriul exemplu, alţi șapte donatori Tocqueville în numai doi ani.

Cel mai implicat director de organizație neguvernamentală: Anna Burtea, directoarea Asociației Inimă de Copil din Galați, care a strâns peste 1 milion de lei pentru a asigura îngrijire gratuită copiilor cu dizabilități din județ.

Cel mai implicat angajat: Judecătorul Cristi Danileț de la Consiliul Suprem al Magistraturii, pentru cursurile despre legi și codul penal pe care le ține elevilor, pe înțelesul lor, împreună cu organizația Viață fără Violență.

Cea mai de impact intervenție în comunitate a unui IMM: AsSport Florescu/BikeXpert, care a strâns 18.000 euro pentru tratamentul copiilor cu autism de la organizația Help Autism prin mobilizarea comunității de bicicliști.

Cea mai de impact intervenție a unei companii: GDF Suez Energy România pentru sponsorizarea de 2 milioane lei care a permis Asociației Dăruiește Viață să modernizeze laboratoarele de diagnostic din Institutul Clinic Fundeni și să convingă autoritățile să modifice legislația pentru a asigura continuitatea și durabilitatea acestui program.

Cea mai bună campanie de atragere de fonduri a unei organizații mici: Asociația Anti Parkinson pentru strângerea a 30.000 euro și contribuții nefinanciare de 25.000 lei pentru bolnavii de Parkinson din România.

Cea mai bună campanie de atragere de fonduri a unei organizații mari: HOSPICE Casa Speranței pentru strângerea a 1,1 milioane lei pentru ca persoanele cu boli incurabile să poată avea un sfârșit demn. Nu mai puțin de 118 de companii s-au alăturat campaniei și au contribuit cu 20% din impozitul pe profit.

Cel mai bun program de educație adresat comunităților profesionale: Celestica România, pentru parteneriatul de cinci ani cu Universitatea din Oradea, prin care a pregătit peste 1.120 de studenți pentru piața muncii.

Generozitatea care schimbă vieți, categorie fără premiu, la care sunt recunoscuți toți cei nominalizați pentru donațiile lor în bani și timp: Nicoleta Matei, Denis Todirică, Tim Wilkinson, Marian Ursan, Andreea Cristea, Georgiana Gabrian, Teodor Tulpan, Anamaria Greluș, Oana Claudia Iacob, Iulian Suditu, Cristi Danileț, Aurel Palade, Eugenia Deaconu, Lajos Kristof, Adriana Ionescu, Adriana Lungu, Andrei Roșu, Dan Raican, Simona Ruta și Janos Torok.

Premiul "De la prieten la prieten", acordat de ARC și Galantom: Radu Cristi, fundraiser voluntar, care a strâns aproape 9.400 lei de la peste 200 de donatori făcând poze gratuit și încurajând subieții pozelor să doneze în schimbul lor.

Premiul special al juriului: Catwalk Salon, un salon de frumusețe din Cluj, care donează lunar încasările zilei de 13 - aproximativ 4.500 de lei pe lună - către o cauză importantă din comunitatea locală.

Premiul special al organizatorilor: Grupul de arhitecți De-a arhitectura care ține cursuri pentru 2.500 de copii din școli din toată țara ca să îi învețe ce este frumosul și pot să facă asta pentru că au strâns în timp record suma necesară acestor ore. Au rugat arhitecți să creeze căsuțe de păsări care să reflecte viziunea lor artistică și apoi le-au vândut prin silent auction.

Premiul de excelență: HOSPICE Casa Speranței, pentru că demonstrează de 22 de ani că știe ce trebuie să facă pentru a oferi servicii de calitate și pe care oamenii se pot baza. Numai în 2013 au ajutat 2672 de copii și adulti diagnosticați cu boli incurabile. Iar anul acesta au reușit să finalizeze un proiect la care lucrau de multă vreme, deschiderea unui hospice în București.

sursa: http://gala.arcromania.ro

 

 
Cluj

În data de 7 noiembrie, începând cu ora 17,00 pe scena din Iulius Mall, Cluj-Napoca, veți avea ocazia să vă bucurați de un spectacol artistic de excepție oferit de Asociația Culturală Lida.

"Tradițiile inspiră și dăinuiesc" este evenimentul pe care organizatorii l-au pregătit publicului clujean din dorința de a readuce cântecul, dansul și portul popular românesc la loc de cinste.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu al Asociației Culturale Lida, proiect care își propune să promoveze tradițiile culturale românești în rândul copiilor și tinerilor din Cluj-Napoca.

"Obiectivul asociației este să contribuie la formarea şi educarea copiilor în spiritul valorilor tradiţionale. Prin toate activităţile şi demersurile pe care le întreprindem în cadrul asociației noastre, ne dorim să contribuim la perpetuarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare, aducând în prim plan şi susţinând adevaratele valori ale românilor'', Maria Crișan, președintele Asociației Culturale Lida, inițiatorul proiectului.

Două ore de încântare și frenezie ne așteaptă vineri, 7 noiembrie, pe scena Iulius Mall alături de copii și tineri dansatori, reprezentând câteva din ansamblurile de dansuri populare clujene: Poienița, Jucăușii de pe someș, Tradiții Someșene, Mugurii Stolnei.

D-na Maria Golban Șomlea, în caliate de invitat de onoare ne va oferi un moment artistic dedicat cântecului popular românesc.

Vă invităm așadar, la o întâlnire cu tradiția, muzica și dansul popular.

Asociația Culturală Lida

 
Cluj

După ani de zile în care a fost lăsat de izbelişte, Depozitul de Filme a căpătat, în sfârşit, o nouă înfăţişare. Îmbrăcat în straie de sărbătoare, duminică îşi va deschide braţele publicului larg printr-o serie de evenimente atent alese pentru a pune în valoare cel mai nou spaţiu cultural-artistic al Clujului.

Abandonat în urmă cu şapte ani, fostul depozit de filme al RADEF Româniafilm se transformase în locul în care filmele veneau să moară. A ajuns popular printre tinerii clujeni după ce a apărut pe câteva bloguri, iar ulterior, organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au lansat o întreagă campanie de strângere de fonduri, decişi să-l transforme în cel mai important punct de pe harta culturală a orașului. În această vară a trecut prin schimbări majore, iar încpând din 19 octombrie  a fost redat circuitului cultural-artistic al oraşului.

În programul zilei sunt incluse concerte, spectacole de magie, piese de teatru, dar şi un concert-surpriză, evenimente atent alese pentru a marca relansarea locului ce ar putea

Situat pe o stradă lăturalnică din Dâmbu Rotund, Depozitul de Filme fusese lăsat în paragină: cu pereţii dărâmaţi şi scorojiţi, cu urme de graffiti, fără geamuri, cu încăperile pline de cioburi şi peturi şi cu zeci de pelicule de film care aşterneau un covor al industriei cinematografice româneşti de dinainte de `89, era locul de întâlnire al copiilor din zonă, singurii care mai studiau, de altfel, rolele de film împrăştiate peste tot.

Din fericire, campania lansată de organizatorii TIFF s-a bucurat de succes, clujenii s-au mobilizat reușind să strângă peste 9.000 de euro, din care 2.328 de euro prin intermediul platformei We Are Here şi 7.000 de euro cu ajutorul unui sponsor.

În urma acesteia, spaţiul a fost igienizat și împrejmuit, vegetația sălbatică crescută în timp a fost toaletată, molozul îndepărtat, iar clădirile au trecut prin reparații de urgență care să permită desfășurarea unor evenimente în condiții de siguranță. De asemenea, au fost amenajate alei de acces, iar pelicula aruncată pe jos a fost colectată și depozitată.

 

 
Naţional

Muzeul de Artă Cluj-Napoca oferă publicului privilegiul întâlnirii pentru prima dată la Cluj-Napoca cu opera luiSalvador Dali, începând cu ziua de marţi, 14 octombrie, de la ora 17. Expoziţia "Visele bizare ale lui Pantagruel" este ilustrată de 22 de litografii semnate de artist, semnificative atât pentru universul său suprarealist cât şi pentru particularităţile specifice ale acestei tehnici de imprimare.

Figură emblematică a unuia dintre cele mai spectaculoase curente de avangardă, suprarealismul, Salvador Dali a realizat în anul 1973 o serie de litografii inspirate de volumul editat în anul 1565 de Richard Breton care conţinea 120 de gravuri în lemn cu titlul Visele bizare ale lui Pantagruel.

Dali a recurs frecvent la căutarea unor surse de inspiraţie din lumea artei cum au fost Venus de Milo, Madonele lui Rafael sau lucrarea cu titlul Angelus de Millet apte să constituie un mediu propice dezvoltării unor noi lucrări potrivit metodei sale paranoico-critice.

Şi de această dată, caracterul grotesc al gravurilor, elementele fantastice ce par desprinse din lumea lui Bruegelsau Bosch şi ambianţa onirică, element tipic al universului suprarealist, l-au inspirat pe artist în realizarea acestei suite de desene/litografii în care păstrează părţi din planşele originale dar cărora le adaugă elementele tipice inventarului său de imagini: excrescenţe ale corpului, formele moi, surprinzătoare invenţii plastice sau evocarea erotismului de aceeaşi factură suprarealistă.

Expoziţia va fi prezentată de dr. Jan de Maere, director al Documentatiecentrum voor het Vlaams Kunstpatrimonium, Bruxelles şi dr. Alexandru C. Lungu, istoric de artă, director al Muzeului Naţional Brukenthal Sibiu în perioada 1990-2006, şi va putea fi urmărită până pe data de 23 noiembrie 2014.

sursa:ziuadecluj.realitatea.net

 
Cluj

Numele Esentialului – expoziție realizată de către Simona-Elena Bernat

Vernisaj 2 octombrie 2014, ora 18:00.
Invitați speciali: Dorel Găină, artist plastic; Veronica Bogorin, psiholog.
Vor vorbi autorul, invitații speciali, organizatorii. Gazda evenimentului va fi Mariana Dragomir de la Asociația Learn&Vision.

Colecția conține 24 de mandale pictate cu tuș pe hârtie de orez.

„Căutând numele a ceea ce este cu adevărat important în viaţă am întrebat: Dacă ai avea voie să foloseşti maxim 10 cuvinte din toate câte există, care ar fi acelea? 117 persoane mi-au transmis 1170 de cuvinte, Le-am adunat, le-am numărat, le-am contemplat şi am obţinut 24 de Nume.
Cuvântul, Verbul, Numele este Fiinţă. Designează şi creează. Numele pe care le folosim cel mai frecvent sau cel mai intens sunt cele care ne influenţează existenţa. Am gândit că oamenii au ales să salveze cuvintele esenţiale, cele care reprezintă ceea fără de care nu putem fi şi/sau ceea ce ne duce mai departe, de la o clipă spre o altă clipă.”- Simona Bernat

sursa: http://www.clujlife.com

 
Cluj

Cărţi, scriitori, concerte de jazz, rock, folk şi spectacol pentru copii: Festivalul Internaţional de Carte Transilvania, Festivalul Naţional de Literatură FestLit Cluj 2014, Transilvania Jazz Festival, Festivalul de Teatru pentru Copii „PUCK” şi Festivalul Internaţional Comedy Cluj sunt cele 5 festivaluri mari care au loc în acest octombrie în Cluj şi care şi-au intersectat unele dintre evenimente tocmai pentru a le propune clujenilor o lună întreagă de cultură de calitate, precum şi o coerenţă în ceea ce priveşte piaţa culturală.

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania împreună cu Festivalul Naţional de Literatură FestLit Cluj 2014, organizat de Uniunea Scriitorilor din România şi având-o coordonator pe Irina Petraş (Preşedinta USR Filiala Cluj), prezintă în data de 7 octombrie 2014, pe scena din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, o serie de lansări de carte inedite semnate de importanţi scriitori români. Aceste lansări de carte fac trecerea de la FestLit Cluj 2014 înspre Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (ultima zi a FestLit fiind prima zi a FICT), propunând astfel un univers înţesat de autori şi cititori în jurul elementului central, Cartea. Prima zi a FICT va culmina cu lansarea în premieră a cărţii Inima inimii semnată de invitatul de onoare al FICT, scriitorul portughez António Lobo Antunes, nominalizat al premiului Nobel pentru Literatură.

Irina Petraş, Preşedinta Uniunii Scriitorilor din România Filiala Cluj: „Credem că un eveniment literar de anvergură naţională şi gândit ca manifestare deschisă spre marele public va contribui substanţial la îmbunătăţirea imaginii scriitorului în cetate şi va avea un efect benefic şi asupra respectului de sine al scriitorului însuşi. Sperăm într-o mai bună cunoaştere a literaturii române contemporane şi urmărim o testare directă a cerinţelor pieţei de carte spre o diversificare a mijloacelor şi metodelor de promovare a lecturii.Parteneriatul cu Festivalul Internaţional de Carte Transilvania face posibile la superlativ toate aceste deziderate, el fiind un spaţiu deja coagulat şi propice punerii în evidenţă a scriitorului şi a cărţilor sale.”

Ultima zi a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania este dedicată copiilor şi cărţilor pentru copii. În 12 octombrie vor avea loc mai multe lansări de carte pentru copii, spectacol de teatru de păpuşi precum şi lecturi publice susţinute de copii din cărţile lor preferate de poveşti. La închiderea oficială a FICT va avea loc o paradă de costume în care copiii vor îmbrăca personajele lor literare preferate. Acest eveniment va face trecerea dinspre poveste înspre spectacol deoarece va culmina cu deschiderea oficială a Festivalului de Teatru pentru Copii „PUCK”. Întreaga zi este organizată în parteneriat cu Festivalul de Teatru Pentru Copii „PUCK”.

sursa:http://www.clujulcultural.ro

 
Mai multe articole ...

Facebook

Baner

Organizatia E.M.M.A.

Baner
Baner